Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

L'Ajuntament de Martorelles signa l'adhesió al manifest 'Entorns sense fum' per prevenir el seu consum entre la població infantil i jove

Els centres educatius i les entitats del municipi s’adhereixen al projecte d’Entorns sense fum amb la signatura d’un manifest que s'ha presentat aquest dimarts.

El Celler de Carrencà va acollir aquest dimarts l’acte de signatura del manifest d’adhesió al projecte Entorn sense fum per part de l’Ajuntament de Martorelles, els centres educatius i més d’una vintena d’entitats del municipi. L’acte, presidit per l’alcalde, Marc Candela, i el regidor de Salut, Joan García, va comptar amb la participació dels representants del Servei de Salut Pública de la Generalitat, Jordi Camp i Isabel Bellsolell, la directora de l’EAP Martorelles – Sant Fost - Parets, Yolanda García, l’equip sanitari de l’ABS i dels centres educatius, AMPA, equipaments esportius, culturals i entitats del municipi.

El projecte d’Entorns sense fum vol ajudar a prevenir l’inici del consum de tabac entre la població infantil i jove, evitant que en el seu entorn habitual observin conductes de persones adultes fumadores, sensibilitzant als adults referents modalitzadors dels infants i joves i informant als menors del risc del tabac.Dins d’aquesta intervenció es retolarà els espais d’entada als equipaments municipals educatius, esportius i culturals, indicant que són espais lliures de fum, per tal de donar continuïtat a la seva acció educativa i formativa.

Concretament es retolarà l’Escola Les Pruneres, l’Escola Simeó Rabasa, l’Escola Bressol Els Cirerers, el Camp de futbol, el Pavelló d’Esports, les Escoles Montserrat, la Biblioteca, les piscines municipals, el Centre de suport a la llar, el Celler de Carrencà i l’Ajuntament.

Presentació del Manifest

L'Ajuntament de Martorelles ha impulsat un manifest perquè tots els centres, entitats i equipaments adherits siguin entorns lliures de fum.

El text recull que l'exposició al fum del tabac implica uns importants riscos per a la salut de les persones no fumadores i alerta que la població infantil n’és especialment vulnerable. En aquest sentit, assegura que pares, mestres i monitors són models a imitar pels infants.

El projecte compta amb la implicació transversal de les regidories d’Educació, Salut Pública i d’Esports del municipi i aglutina els agents comunitaris del món educatiu per disminuir la prevalença del tabac en infants i joves.

Abans de l’acte formal de signatura, el doctor expert en tabaquisme, Dr. Buj, va oferir una xerrada sobre quins són els estereotips de persona fumadora i les conseqüències que té el tabac tant per a les persones fumadores com per a les no fumadores.

Fotografia: Ajuntament de Martorelles

Share