Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

El nou cementiri mancomunat de Martorelles i Santa Maria entra en funcionament dos anys després de l'inici de les obres

El dissabte 3 de setembre la mancomunitat organitza una jornada de portes obertes adreçada a tota la ciutadania.

La Mancomunitat Intermunicipal de Martorelles i Santa Maria de Martorelles ja té a punt, des de fa uns dies, el nou cementiri mancomunat. El president de la mancomunitat i alcalde de Martorelles, Marc Candela, signava divendres 5 d’agost el decret de posada en funcionament del nou i esperat equipament.

Aquests dies, tècnics i treballadors de l’Ajuntament estan enllestint diferents treballs de jardineria i petites actuacions. La mancomunitat ha organitzat una jornada de portes obertes al nou equipament que tindrà lloc el dissabte 3 de setembre a les 12.30 hores.

“Després de més de 2 anys de la seva adjudicació i d'unes obres que s'han allargat un any i mig sobre els terminis previstos, des d'avui és a disposició de la població” declarava Candela, alcalde de Martorelles.

El nou equipament, al qual s’hi accedeix per la continuació del carrer de Cadí a l’alçada de Ronda Nord, compta amb un vial, l’aparcament, l’edifici, la construcció de 198 nínxols i 55 columbaris en una superfície total de 5.497,35 m2. Pel que fa el disseny, el cementiri es troba integrat a l’entorn, amb parets de color terrós, murs amb gabions de pedres, vegetació autòctona i cobertes vegetals amb plantes sedoses de la zona.

A punt per una futura ampliació

Candela ha destacat que aquesta és la primera de les tres fases del projecte però que les següents no seran tant costoses per a la mancomunitat: “Tot i que els nínxols i columbaris construïts són els que preveia la primera fase, s’ha fet el moviment de terres per les dues següents que es posaran en marxa quan s’hagi d’ampliar el cementiri”.

Les següents fases del projecte contemplen una ampliació de fins a 600 nínxols en una superfície de 8.700 m2.

L’obra, iniciada l’abril de 2014, té un cost de 1 milió d’euros i està finançada, la meitat, pel Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) i l’altra meitat per la Diputació de Barcelona i els Ajuntaments de Martorelles i Santa Maria de Martorelles. 

Share