Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

L'Associació de Veïns Les Roquetes de Vilanova exigeix el tancament de la pedrera de Santa Quitèria

El mateix col·lectiu ha presentat una querella criminal contra l'alcalde, Oriol Safont, i una denúncia a la Fiscalia de Medi Ambient.

L'Associació de Veïns del barri de Les Roquetes continua ferma en les seves denúncies contra la pedrera que gestiona l'empresa Cora Terra S.A. El darrer incident es a produir el 27 i 28 de maig quan van detectar que en aquest espai es feia l'emmagatzetmatge i es manipulaven productes tòxics altament contaminants i perjudicials contra la salut i el medi ambient.

Els veïns han exigit el tancament de la instal·lació ja que no disposa de les llicències ambientals ni dels permisos municipals corresponents per manipular aquest tipus de residus. Els veïns recorden que abans del darrer incident feia temps que denunciaven activitats sense permís a la pedrer per part d'empreses com CORA reciclatge, Trans Alella, CORALabs o Oikoslab.

L'associació no es conforma amb els expedients sancionadors que l'Ajuntament va obrir arran d'aquests fets per això ha interposat una querella criminal contra Oriol Safont, alcalde de Vilanova, i una denúncia  la Fiscalia per possible permissivitat cap a l'empresa CORA Terra i per actuar contra els intereressos dels veïns i del poble.

Entre els productes localitzats en l'incident de maig hi ha residus provinents de Laboratoris Calier com amoxicilina, oli de soja, texapon o injetactables en caixes com ara medistar i etanol, la majoria d'aquests productes estaven etiquets com a corrosiu, nociu, inflamable i irritant.

Els veïns de les Roquetes destaquen que no és un fet puntual ja que l'ATLL va detectar concentracions de manganès, ferro i alumini molt superiors a les màximes permeses per la normativa vigent sobre la qualitat de l'aigua pel consum humà, en una galeria de servei localitzada sota la pedrera CORA Terra.

 

Share