Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

Vallromanes impulsa la creació d'una associació de propietaris forestals

Una seixantena dels 108 dels veïns amb terrenys forestals van participar en la primera reunió celebrada l'abril

L’equip de Govern municipal (MxV-ERC i CiU) treballa en la creació d'una associació de propietaris forestals amb l’objectiu de sumar recursos i esforços per minimitzar la situació de risc d’incendi que s’agreuja amb l’arribada de l’estiu i de les altes temperatures.

Vallromanes compta amb un important patrimoni forestal i és que el 80% del seu terme municipal és terreny forestal. Aquesta associació treballarà, inicialment, en tres àmbits: la neteja de boscos (en mal estat per factors climatològics: vent, nevades...), pasturatge per evitar incendis (de moment mitja dotzena de propietaris ho han autoritzat) i la recuperació de vinyes.

La neteja es vol realitzar mitjançant la implantació de la biomassa (aprofitament de les restes de fusta per a la producció d’energia) en equipaments municipals, el que comportarà un estalvi energètic, i la comercialització d’aquesta matèria orgànica per a la producció de combustible. La biomassa és una font energètica neutra a efectes de canvi climàtic en no procedir d’hidrocarburs fòssils.

Un altre dels punts que abordarà l’associació és l’ús del pasturatge com a tècnica de prevenció d’incendis. El ramat estarà format exclusivament per ovelles (fins a un màxim de 300) i pasturarà per zones o sectors alternatius del Parc de la Serralada Litoral (al qual pertany el municipi de Vallromanes).

Per a això es requereix l’autorització dels propietaris forestals (sis ja s’hi han mostrat d’acord). Un altre element a treballar des de l’associació és la recuperació de la plantació de la vinya. Tant el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM), aprovat el 2008, com el Pla d’Espai d’Interès Natural (PEIN) preveuen aquesta possibilitat, un punt important per al municipi atenent que forma part de la DO Alella. Després de la primera trobada està previst que el govern local i els propietaris forestals es tornin a reunir el proper 30 de maig. 

Share