Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

L'estat de salut dels nens i nenes de l'escola Els Tres Pins, de Vallromanes, és bo segons l'estudi encarregat per l'Ajuntament

L’objectiu principal del programa ha estat la detecció precoç d’alteracions raquídies: escoliosi, actitud escoliòtica, peus plans/peus cavus i dismetries patològiques.

El fisioterapeuta Joan Canales ha presentat aquest dimecres al Casal de Vallromanes els resultats de l’estudi sobre detecció precoç d’alteracions raquídies en alumnes del CEIP Els Tres Pins, encarregat per l’Ajuntament de Vallromanes amb l’objectiu de promoure la salut a través de la prevenció.

L’estudi s’ha elaborat en base a una població de 222 nens i nenes d’entre 6 i 12 anys dels 230 alumnes del centre (el que representa el 96,5% del total) i ha abordat la prevenció primària (promoció d’hàbits saludables) i secundària (detecció precoç de la malaltia), el que diferencia aquest estudi d’altres en aquesta matèria, centrats en la prevenció terciària (un cop s’ha manifestat la patologia).

Els resultats que s’han obtingut són: 130 alumnes no tenen cap alteració; s’ha detectat 1 cas d’escoliosi; 6, d’actitud escoliòtica; 70 de peus plans; 13 de peus plans flexibles i 2, de peus cavus. Amb aquests resultats, s’ha derivat una vuitantena d’alumnes als especialistes corresponents per al seu tractament i seguiment. Segons les variables estudiades en aquest programa, l’estat general de salut dels nens i nenes de primària de CEIP Els Tres Pins és bo.

Share