Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

La monja dominicana Lucía Caram assistirà a la presentació del rebost d'aliments frescos de Montmeló

En els tres primers mesos de funcionament s'han repartit aliments entre 200 famílies, 659 persones, de les que un 38% són infants.

La Sala de la Concòrdia de l'Ajuntament de Montmeló acollirà aquest dijous a les 19 h la presentació del projecte del rebost d'aliments frescos, una iniciativa del consistori amb el suport de Càrites de Montmeló i de diferents supermercats i empreses del municipi que han signat en els darrers mesos convenis de col·laboració.

La Regidoria de Serveis Socials és qui decideix quines són les famílies que necessiten l'ajuda del Banc d'aliments que fins ara ha obtingut 3.600 quilos de menjar, procedents de supermercats. El projecte té com a objectiu prevenir la generació de matèria orgànica, tot incidint en el malbaratament d'aliments i en l'aprofitament dels excedents alimentaris al municipi de Montmeló, portar a terme accions adreçades al sector empresarial per tal que prengui consciència que la seva col·laboració en el projecte té un fort contingut social i econòmic.

També es vol sensibilitzar i conscienciar als ciutadans vers la prevenció de residus en general, i especialment el d'aliments, donar eines a les llars per tal de prevenir el malbaratament alimentari, reduint residus i estalviant.

El rebost també vol donar resposta a l'increment de la demanda d'aliments frescos per part dels usuaris atesos al departament de serveis socials de l'Ajuntament i redistribuïr els aliments als ciutadans de Montmeló que es troben en situació econòmica precària i en risc d'exclusió social.

A la presentació hi assistirà Sor Lucía Caram, monja dominicana contemplativa molt mediàtica que resideix a Manresa on ha impulsat nombroses iniciatives de caràcter social. Darrerament ha publicat el llibre “Mi claustro es el mundo” i Paco Muñoz, autor de la guia de recomanacions per evitar el malbaratament dels aliments i tècnic de l'Oficina de Medi Ambient de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Per tal de portar a terme aquest projecte, s'han signat acords de col·laboració amb supermercats del municipi i s'ha fixat un protocol de recollida de les minves, que són recollides per personal de l'Ajuntament i portades al local de Càritas Parroquial Montmeló, preparat específicament per poder rebre aliment fresc.

En els tres mesos de funcionament s'han repartit aliments a més de 200 famílies, el que suposa un total de 659 persones, de les quals un 38% són infants. Les persones ateses al Rebost d'Aliments Frescos, són famílies usuàries del departament de Serveis Socials de l'Ajuntament de Montmeló que es troben en l'actualitat en situacions socials de risc. El repartiment l'han portat a terme voluntàries de Càritas Parroquial Montmeló.

Fonts municipals asseguren que fins ara s'ha fet arribar a les persones beneficiàries d'aquest recurs més de 3.600 quilos d'aliments procedents dels supermercats amb els quals l'Ajuntament i Càritas Parroquial han signat acords de col·laboració i de donacions d'altres empreses.

Share