Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

La Taula que coordina les entitats que treballen per l'inclusió social a Mollet fa un balanç positiu dels 3 anys

Actualment a Mollet hi ha tres bancs d'aliments, de Càritas, Creu Roja i de l'Església Evangélica de la ciutat.

La Taula es va crear amb l’objectiu de sumar esforços, en temps de crisi, entre els Serveis Socials de l’Ajuntament i les entitats que treballen amb les persones més desafavorides (Creu Roja, Càritas, Església Evangèlica del Bon Pastor i Fundació Sanitària de Mollet). El treball en xarxa ha permès crear un circuit d’atenció social, unificar criteris i ser més eficaços per tal d’arribar a tothom.

La regidora de Serveis Socials, Ana Díaz, ha destacat aquest dilluns en roda de premsa que “la suma d’esforços també ha servit per intensificar la participació ciutadana i s’han organitzat més de 80 accions que han servit per recaptar productes pels bancs d’aliments”. Per l'alcalde de Mollet, Josep Monràs, “es tracta d’un projecte innovador que ha obert el camí a altres administracions com a exemple de treball en xarxa”. 

Un exemple d’aquest treball conjunt són els tres bancs d’aliments que hi ha a la ciutat, de Càritas, de Creu Roja i de l’Església Evangèlica, que treballen coordinadament a partir de les persones que els són derivades des de Serveis Socials, fet que els permet no duplicar serveis i arribar a més usuaris.

El treball en xarxa també ha donat un impuls a la creació del Menjador Social de Càritas, fa dos anys, que dóna servei actualment a 31 usuaris derivats dels Serveis Socials i amb la col·laboració de la Fundació Sanitària, que proporciona els menús diaris. La tasca del menjador -segons Maria Teresa Securún, responsable de Càritas- va més enllà dels àpats, ja que els seus voluntaris ofereixen suport i acompanyament als usuaris per ajudar-los a superar les diferents situacions de dificultats personals.

La responsable de Creu Roja Mollet-Baix Vallès, Belén Méndez, ha destacat que la Taula és un projecte innovador amb un alt nivell professional. Ha explicat que la suma d’esforços permet a les entitats obrir el ventall de serveis. Així, per exemple, Creu Roja podrà dedicar els mesos d’estiu a un pla de formació per a les persones amb més dificultats, gràcies a que hi ha altres entitats que continuaran oferint el banc d’aliments. 

Per la seva banda, Jaume Duran, director general de la Fundació Sanitària Mollet, ha explicat que l’Hospital de Mollet treballa en contacte amb moltes persones amb necessitats, ja sigui econòmiques, de salut mental, d’addiccions..., problemàtiques que sovint agreugen els casos. Aquesta experiència poden aportar-la en el treball de la Taula i fer un abordatge integral dels usuaris i ajudar-los a superar la situació de dificultats.

Share