Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

El carrer Vista Alegre de Vallromanes ja s'ha transformat en un espai prioritari per als vianants

L'Ajuntament de Vallromanes ha destinat 5.100 euros en aquesta actuació que estarà a prova durant un any per veure el seu funcionament.

Després de la consulta vinculant celebrada a l’abril, on la majoria dels veïns que van votar es va mostrar a favor de convertir aquest carrer prioritari per als vianants, ja s’ha realitzat la transformació del carrer Vista Alegre de Vallromanes. Amb la reforma realitzada, s’impedeix l’aparcament de vehicles al tram central i es força la reducció de velocitat (es limita la velocitat a 20 km/h).

També s’ha canviat el sentit de circulació per promoure el trànsit lent, ja que la marxa s’inicia de pujada i s’evita que els cotxes que circulen pel carrer Alella, on s’ubica el taller mecànic, circulin per Vista Alegre. S'han pintat les places d'aparcament dels extrems de Vista Alegre, on està permès l’aparcament, i s'ha arranjat la vorera del tram del carrer que hi ha darrere les cases unifamiliars, habilitant una gran zona d'aparcament.

Els canvis s’han dut a terme pràcticament sense obres i han anat acompanyats de senyalització vertical i horitzontal. S’hi han instal·lat sis bancs, dues papereres i sis jardineres de grans dimensions amb plantes aromàtiques autòctones. La grandària de les jardineres té com a objectiu reforçar la seguretat dels veïns, ja que se n’incrementa la visibilitat i, per tant, es disminueix el risc d’envestida accidental. A més, dificulta que els nens i nenes s’hi enfilin i com a conseqüència caiguin.

En tres punts del carrer, s’han instal·lat tres faristols amb tres fotografies històriques que daten dels anys 1917, 1948 i 1958. Les imatges van acompanyades d’un text explicatiu que reforça el contingut visual sobre els orígens de Vista Alegre, el carrer més antic de Vallromanes. Aquestes fotografies, juntament amb el Celler de l’Avi, ubicat en aquest carrer, ajuden a recuperar la memòria històrica.

Per evitar molèsties al veïnat derivat del soroll, i d’acord amb l’Ordenança reguladora del soroll i de les vibracions del municipi, es limita l’horari nocturn d’ús d’espai públic a través de senyalització (prevista la col·locació abans de finalitzar el mes). D’altra banda, s’ha pintat una xarranca al terra, joc tradicional d’origen romà on es dibuixen caselles numerades al terra per on han de saltar els infants a peu coix, que permet recuperar la calçada com a zona d’esbarjo.

Aquesta actuació sorgida d'un procés de participació ciutadana ha tingut un cost global de 5.100 euros i panteja un període de prova d’un any per avaluar-ne el funcionament. Transcorregut aquest temps, es podrà reconsiderar la transformació.

Veure notícia relacionada: El govern de Vallromanes pacificarà el trànsit al carrer de Vista Alegre

 

 
Share