Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

La Parròquia de Parets obrirà a l'octubre una botiga de roba que substituirà l'actual Rober

El de Parets serà el primer establiment comercial que gestioni Càrites -a tota la comarca- i els beneficis que s'obtinguin es destinaran al rebost d'aliments.

A mitjan d'octubre es preveu que ja estigui en funcionament la primera botiga de roba de segona mà que gestionarà Càrites a Parets. Tot i que hi ha alguna experiència prèvia al territori català, l'establiment de Parets pretén trencar amb la concepció que hi ha entre la societat del que és el servei del rober. Si fins ara la Parròquia distribuia de forma gratuïta roba per les persones necessitades, a partir de l'octubre, i amb el nou establiment es vol canviar la filosofia.

El mossèn de Parets, Francesc Xavier Farrés, ja ha comunicat l'obertura de l'establiment tant al bisbe de Terrassa, Josep Àngel Saiz Meneses com al delegat de Càrites. També l'Ajuntament de Parets coneix les intencions de la parròquia que ja ha sol·licitat els permisos per ubicar la botiga en els baixos de l'edifici dels blocs de Mossèn Pere Batlle número 3, als Horts del Rector.

Dos locals que són propietat de la Parròquia seran utilitzats com a magatzem i un altre com a botiga. La voluntat del mossèn és traslladar tot el material que tenen acumulat al rober per poder obrir el nou establiment a començament d'octubre. La intenció de Farrés seria la d'inaugurar oficialment la botiga de roba amb l'assistència del bisbe i el delegat de Càrites durant la segona quinzena d'octubre.

Nova concepció del que és un Rober

La botiga de roba de segona mà es vendrà a preus molt reduïts, els responsables de l'establiment fixaran uns barems en funció del valor de cadascuna de les peces. L'objectiu és que el preu "sigui més baix" que a d'altres indrets, amb imports que encara estan pendents d'establir.

Es tractaran -en moltes ocasions- de preus simbòlics per tal que cap de les persones necessitades quedi fora d'aquest servei. Fins i tot en casos especials -segons apunta mossèn Farrés- sinó es pot accedir a pagar el cost de venda es donaran facilitats.

La Parròquia ha vist com a causa de l'agreujament de la crisi econòmica cada cop més va canviant el perfil dels usuaris que utilitzen aquest servei. Si fa uns anys era utilitzat gairebé -en exclusiva- per persones nouvingudes, ara el fan servir molt més "gent autòctona que no té ingressos".

El mateix grup de persones voluntàries que actualment gestiona el rober serà l'encarregat de tirar endavant amb el projecte de la nova botiga de roba de segona mà que hi haurà als baixos de Mossèn Pere Batlle. Tots els diners que es recaptin amb la venda de la roba es reinvertiran en un altre projecte de la Parròquia que és el del rebost d'aliments i en el que també hi participa al 50% l'Ajuntament de Parets del Vallès.

Mossèn Xavier Farrés assegura que amb la nova filosofia el que es vol és "dignificar i normalitzar" aquest servei que en bona part vén roba de segona mà tot i que en alguns casos la Parròquia fa l'adquisició de roba per a nedons, en cas de necessitat. El Rober de Parets va començar a funcionar el 1999 -durant l'etapa del mossèn Pere Farriol- als baixos del Centre Parroquial i amb els anys va anar creixent gràcies a la col·laboració del grup de voluntaris de la Parròquia.

El Mossèn reconeix que la posada en funcionament d'aquesta botiga pot no agradar a moltes de les persones que fins ara donaven roba a la Parròquia amb la voluntat que fos repartida entre els més necessitats. Per això, ha dit que tot aquells que "no vegin amb bons ulls" que es vengui la roba de segona mà tenen altres opcions per fer les donacions de roba, és a dir, a traves d'organitzacions no governamentals o altres empreses que s'hi dediquen.

En els darrrers temps el volum de roba que gestiona aquest servei així com l'elevada quantitat d'usuaris a causa de la crisi econòmica ha fet reflexionar a la Parròquia i acabar apostant per un canvi de filosofia amb l'obertura d'aquesta nova botiga pels volts del Dia de la Parròquia que es commemora el 13 d'octubre.

Share