Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

Una plataforma ciutadana de La Llagosta reclama la recuperació de la passarel·la que travessava el riu Besós

El col·lectiu que ha recollit unes 250 signatures ja s'ha entrevistat amb l'Ajuntament per tal de trobar sol·lucions alternatives després de la negativa de l'ACA.

El març passat, l'empresa pública ADIF realitzava els treballs de recuperació mediambiental de l'entorn fluvial del riu Besòs. Aquesta actuació va suposar l'eliminació del pas per a camions que es va fer per les obres de l'AVE. Però, a més de treure aquest pas, es va enderrocar també la passarel·la que hi havia anteriorment i que permetia el pas de vianants i bicicletes a l'altra banda del Besòs i a la Serralada de Marina.

L'Ajuntament de la Llagosta es va posar en contacte amb l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), que, segons fonts municipals, no ha volgut atendre la petició de restituir el pas que estava a l'alçada del cementiri municipal. Des d'aquell moment, el Consistori llagostenc treballa en diverses opcions per recuperar aquesta passarel·la.

La setmana passada membres del col·lectiu es van reunir amb l'alcalde de la Llagosta, Alberto López, i la regidora de Medi Ambient, Marta Melgar, per exposar-li la seva preocupació i les alternatives que han estudiat per recuperar el pas del riu Besòs.

La nova plataforma ciutadana que porta per nom Plataforma Ciutadana Defensa Connexió amb el Medi Ambient la Llagosta vol treballar per tornar a tenir un pas que permeti creuar el riu i accedir a la Serralada de Marina, l'espai natural més proper amb el nucli urbà de la població. El grup ha recollit en poques setmanes unes 250 signatures i continua la recollida.

Share