Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

Es reactiva, a través de la plataforma change.org, una campanya per eliminar les càmeres fotogràfiques als semàfors de Mollet

El grup que demana la supressió dels controls que hi ha a l'Avinguda Antoni Gaudí i el carrer de Can Flaquer de la ciutat ha recollit més de 220 signatures.

La plataforma Change.org compta des del febrer passat amb la petició que demana l'eliminació de les càmeres fotogràfiques en diferents punts de Mollet. La reclamació que es va traslladar a l'alcalde de Mollet, Josep Monràs, i al regidor de Seguretat Ciutadana, Josep Garzón, va ser creada, inicialment, per Tino Sánchez, i sis mesos després s'ha reactivat després de les nombroses queixes de conductors que han estat sancionats no tan sols en aquest punt de la xarxa viària molletana sinó pels nous controls que l'Ajuntament va implementar el maig passat a l'Avinguda Rivoli i la Ronda dels Pinetons.

La demanda a Change.org s'argumenta per tres motius: per qüestions de seguretat, per lògica i indefensió dels conductors i perquè les característiques de l'encreuament no permet que el sistema funcioni bé. Així, afirmen que el control en aquesta cruïlla produeix riscos importants d'accidents ja que "molts conductors realitzen maniobres perilloses" per evitar passar el semàfor en color àmbar.

Igualment els signants d'aquesta petició apunten que les característiques de la cruïlla no permet que funcioni bé el sistema i per tant es produeixen infraccions no reals. Argumenten que en l'encreuament conflueixen fins a 7 carrils, amb possibilitat de girar tant a l'esquerra com dreta a les vies mentre circulen els vehicles.

A més, si un conductor passa el semàfor en verd però té davant seu un vehicle que vol girar però existeix trànsit es veu obligat a aturar-se, esperar al darrera o reduir la maxa, amb el perill que el semàfor es posi en color vermell i acabi situat enmig, de manera que el sistema acabarà registrant aquesta acció com una infracció. Per últim consideren que els conductors estan indefensos davant la decisió de l'Ajuntament ja que no poden demostrar si realment s'han saltat el semàfor d'aquesta cruïlla.

L'Ajuntament de Mollet haurà de cedir un 34,5% de la recaptació en multes per radars i controls fotogràfics a l'empresa Bilbomatica

D'altra banda, un 34,5% de la recaptació obtinguda per les multes imposades per l'Ajuntament a través de radars i càmeres fotogràfiques se les endurà l'empresa concessionària d'aquest servei, Bilbomatica. Tal com informava el rotatiu El Pais, el 14 d'agost, l'Ajuntament de Mollet haurà de pagar a Bilbomatica 359.640 euros (IVA exclòs) a raó de 89.910 euros l'any, un fet que compromet aquest acord per un període mínim de 4 anys. Des del Govern Municipal argumenten que aquesta era la millor opció per estalviar-se els costos de la instal·lació de tot l'equipament fotogràfic.

El grup municipal d'ICV-EUiA va sol·licitar en el ple del 25 de juny passat la possibilitat de suspendre temporalment fins replantejar el sistema de radars i controls fotogràfics. També Independents per Mollet-CUP han manifestat el seu desacord amb la política del Govern Municipal que preveu augmentar fins a 2 milions d'euros la previsió d'ingressos en el pressupost del 2013.

Veure notícies relacionades:

ICV-EUiA denuncia que el Govern de Mollet preveu recaptar 2 milions d'euros en multes a radars i càmeres als semàfors

ICV-EUiA Mollet demana la supressió dels radars i càmeres fotogràfiques de la ciutat

El nombre d'atropellaments de vianants de Mollet s'incrementa lleugerament durant el 2012

 

Share