Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

Detinguts 5 joves en el desatllojament de la masia Can Piella, a Montcada i Reixach

Els Mossos d'esquadra s'han trobat amb la resistència del col·lectiu de joves que va ocupava la masia des del 2009.

El desallotjament, que s'ha fet per ordre judicial, ha començat a les 6.30 del matí, segons fonts de la policia catalana. La trentena d'agents han hagut de refer els camins d'accés a la finca ja que els joves, avisats del desallotjament, els havien inutilitzat. Un cop a la masia, els Mossos han tret primer algunes persones que eren dins la masia, però el més complicat ha estat fer baixar dos joves d'una torre muntada sobre la teulada, on resistien lligats a l'estructura, a 18 metres d'alçada.

Els activistes s'hi han enfilat per dificultar el desallotjament i els Mossos han hagut de portar una grua per poder-hi accedir. Mentrestant, als camps del voltant hi ha hagut algun enfrontament dels joves amb la policia. La masia que porta 12 anys abandonada s'ha convertit gràcies a aquest col·lectiu de joves en un centre sociocultural i de conreu de la terra.


Detencions per part dels Mossos d'esquadra

L'operació d'aquest dimecres al matí ha acabat amb cinc joves detinguts, que podrien haver llançat pedres contra els agents de la policia catalana. Les forces de seguretat han encerclat tot el perímetre amb dificultats, ja que es tracta d'una finca de 18 hectàrees. A més, diversos joves hi han acudit per donar suport als okupes que paral·lelament han fet altres accions reivindicatives com ara el tall de l'AP-7. Fonts del col·lectiu de la masia han explicat que havien rehabilitat l'edifici i que hi feien cursos. A més, al voltant havien creat horts comunitaris per als veïns. La casa és propietat del Grup Immobiliari Alcaraz, que és qui va obrir el procediment judicial per forçar el desallotjament. La masia es troba en terme municipal de Montcada i Reixach, tot i que molt a prop del límit amb La Llagosta. Televisió de Catalunya ha enregistrat tot el desallotjament de la masia de Can Piella, es pot veure en aquest vídeo.

Share