Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

Les intenses pluges d'aquest dimarts a la tarda provoquen inundacions en diversos municipis del Baix Vallès

A Vilanova del Vallès van caure ahir 41 l/m2, a Sant Fost de Campsentelles 28 i a l'Estació de França de Mollet 25,8 litres/metre quadrat, en poc més d'una hora.

Les primeres tempestes d'estiu ja han arribat enguany tot i que ho fan amb retard respecte als anys anteriors. Efectius de Protecció Civil de la majoria de localitats del Baix Vallès han hagut de treballar de valent aquest dimarts a la tarda per resoldre molts problemes generats a la via pública arran de la gran quantitat d'aigua caiguda entre les 19 i 20 hores. Baixos i carrers inundats, caiguda d'alguna branca d'arbre a la via pública, zones industrials plenes d'aigua, són alguns dels inconvenients que han hagut de solucionar juntament amb les Policies Locals i els Bombers de la Generalitat.

Vilanova del Vallès ha estat la localitat baixvallesana on s'ha registrat una major quantitat d'aigua, 41 litres/metre quadrat, seguit per Sant Fost amb 28 (tot i que dilluns ja havien caigut 2,8 litres més), Mollet (Estació de França) amb 25,8 l/m2 i Parets amb 20,8.

Els Bombers de la Generalitat han rebut aquest dimarts a la tarda una vintena d'avisos per incidents relacionats amb la pluja a municipis del Vallès Oriental i del Maresme, el telèfon d'emergències hauria rebut unes 200 trucades de veïns afectats per les tempestes.

El col·lectius de Protecció Civil de Mollet, Parets, Montmeló, Sant Fost i Vilanova han treballat de valent fins pràcticament la mitjanit per resoldre incidències i senyalitzar totes les vies tallades. En el cas de Mollet, les xarxes socials s'han omplert de queixes per les inundacions al barri de l'Estació de França i la Vinyota, la darrera zona on es va actuar va ser l'Avinguda del Tir Olímpic, plena d'aigua, ja al barri de Lourdes.

En el cas de Parets i Montmeló, com en altres ocasions, les zones industrials van ser les més afectades i sobretot el pas inferior del pont per on passa la línia de Rodalies RENFE de Montmeló (fotografia). Per sort, no s'han de lamentar cap incident ni tampoc danys com si que es van produir -en el cas de Montmeló- el 18 de juliol passat.

Per aquest dimecres i segons la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya s'esperen novament ruixats en qualsevol punt del Vallès Oriental, les temperatures continuaran més baixes a l'entorn dels 25º de màxima i 15º de mínima.

Share