Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

La 1a Marxa per l'educació pública, organitzada per l'Assemblea Groga, ha travessat aquest dijous al Baix Vallès

Els participants a la mobilització, de 27 quilòmetres de recorregut, han sortit de Granollers i han fet aturades a Montmeló, Mollet del Vallès i La Llagosta abans d'arribar a Cerdanyola.

La 1a Marxa per l'educació pública -que va començar el 24 d'agost a Ribes de Freser, ha passat aquest dijous al matí per tres dels municipis baixvallesans. Després que ahir a la tarda la marxa finalitzés a Granollers, avui l'Assemblea groga ha iniciat el seu recorregut a la capital del Vallès Oriental iniciant la 6a etapa abans del final que està previst per aquest dissabte 31 d'agost a Barcelona.

La marxa és oberta a totes les persones que vulguin fer les etapes que desitgin, a més, l'organització disposa de cotxes de suport i l'allotjament i els àpats estan organitzats. Els participants a la mobilització d'avui han fet aturada a Montmeló, a les 10 del matí, a Mollet, cap a les 12, on aprofitant el descans la molletana Teresa Sala ha dedicat unes paraules de suport pels 'caminaires' i ha arribat cap a les 13 h a La Llagosta, abans del dinar a Ripollet.

L'Assemblea Groga -organitzadora de l'activitat- considera que amb la Marxa per l’Educació "comença una nova etapa en la lluita per l’educació pública que no s’aturarà fins aveure aconseguits els nostres propòsits, ja que tenim la convicció que per a construir una nova societat l’educació és el principal camí".

Igualment fan una defensa molt clara d'una educació "laica, lliure, universal, inclusiva, en català, i que garanteixi l’emancipació i el desenvolupament integral de totes les persones. Una educació que prioritzi la cooperació i el suport mutu per poder construir un món nou, sense jerarquies ni sistemes de poder que ens ofeguin".

La marxa continua aquest divendres, amb sortida a Cerdanyola i final de l'etapa a Badalona (14 quilòmetres), i dissabte, recorregut entre Badalona i Barcelona, amb final a les Festes Majors del barri de Sants on hi haurà un acte final amb la participació de diferents col·lectius en lluita.

 

Share