Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

El govern de Vallromanes pacificarà el trànsit al carrer de Vista Alegre

La proposta tindrà un període de prova d'un any per avaluar-ne el seu funcionament i posteriorment es podrà reconsiderar la transformació.

Per un escàs marge de tan sols un vot els veïns del carrer de Vistalegre de Vallromanes han decidit que a partir d'ara aquesta via es converteixi en un espai de convivència, on la prioritat siguin els vianants. Dels 64 veïns amb dret a vot (majors d'edat) 24 han votat favorablement, 23 hi han votat en contra i 17 no han pres part en aquesta consulta vinculant realitzada durant la segona quinzena d'abril.

Aquesta fórmula de recollida de vot, anònim, pretenia garantir que tots els veïns amb dret a vot poguessin opinar i per això s’havia declinat establir un dia concret de votació (que podria haver dificultar i impossibilitat que alguns veïns, per qüestió d’agenda, expressessin la seva opinió). D’altra banda, va instal·lar una altra urna a l’Ajuntament per recollir l’opinió de la resta de la població, tot i que en aquest cas no és vinculant, sinó que tenia caràcter consultiu.

A partir d'ara, i segons la proposta del govern municipal format per MxV-ERC i CiU, s'evitarà el trànsit de pas de vehicles en aquest carrer, sent de circulació prohibida excepte per a veïns, de manera que la via se senyalitzarà com a residencial. La transformació -que té un pressupost màxim de 5.000 €- es realitzarà pràcticament sense obres, utilitzant mobiliari urbà (bancs, jardineres, monòlits i papereres) i senyalització per impedir l’aparcament de vehicles al tram central i forçar la reducció de velocitat dels vehicles (es limita la velocitat a 20 km/h).

Es proposa com a nova zona d’aparcament la situada darrere les cases unifamiliars i per això es netejarà el solar, es millorarà la il·luminació en aquest punt amb la instal·lació de tres fanals més i es pintaran els nous llocs d’estacionament. També es preveuen jocs pintats a terra per als més menuts per utilitzar la calçada com a zona d’esbarjo i la col·locació de diferents punts amb imatges antigues del carrer que, juntament amb El Celler de l’Avi, ubicat en aquest carrer, ajudaran a recuperar la memòria històrica.

També s’adoptaran mesures d’acord amb l’Ordenança reguladora del soroll i de les vibracions del municipi aprovada inicialment al Ple de l’Ajuntament del passat 21 de març per limitar l’horari nocturn d’ús de l’espai públic i evitar molèsties derivades del soroll al veïnat.

 

 

Share