Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

Els Mossos d'Esquadra han desarticulat un grup criminal especialitzat en robatoris amb força a domicilis i sostracció de vehicles

S’han recuperat cinc vehicles sostrets i s’han intervingut 600 objectes provinents de robatoris que s'havien produït entre d'altres a La Roca i Martorelles.

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de l’Àrea d’Investigació Criminal de la Regió Policial Metropolitana Nord han detingut cinc persones com a presumptes autores de 35 robatoris amb força a habitatges, encara que la investigació continua oberta i no es descarta que se’ls puguin imputar més fets delictius. Els detinguts, tots ells de nacionalitat espanyola i veïns de Santa coloma de Gramanet, són quatre homes amb edats compreses entre els 37 i els 43 anys i una dona de 36.

El primer fet que se’ls imputa és del 21 de juny, tot i que els investigadors detecten que es tracta d’una organització policial a principis del mes de juliol a partir d’una sèrie de robatoris consecutius que es produeixen al mateix dia i pràcticament seguits al municipi de La Roca del Vallès.

Les diverses tasques d’esbrinament policial van conduir als investigadors a determinar que es tractava un grup organitzat especialitzat en els robatoris a cases i pisos, que triaven en funció d’alguns paràmetres que els permetien minimitzar el risc d’actuació: sempre s’asseguraven que en els domicilis seleccionats no hi havia cap persona en el moment de l’assalt i que eren habitatges que no disposaven d’alarma.

Perpetraven els robatoris a plena llum del dia i es vestien amb roba que els permetés passar desapercebuts, fent-se passar per pintors o treballadors municipals, per evitar que els veïns de la zona no sospitessin de la seva activitat delictiva. Es dóna la circumstància que en algunes ocasions inclús tenien converses amb residents del carrer per generar una situació de normalitat.

A mesura que avançava la investigació, els policies van establir que es tractava d’un grup de cinc persones, una de les quals era el seu cap visible. El líder del grup feia que la resta de membres cometessin els robatoris, ja que cap d’ells tenia antecedents policials. Un cop finalitzada la sostracció el cap decidia com es repartia el botí.

En els robatoris s'ho enduien pràcticament tot: televisors, diners, joies, equips de música, mòbils, ordinadors i objectes d’electrònica diversos. Si localitzaven les claus d’un cotxe de gamma alta, se les enduien i les provaven al carrer o al pàrking per si hi era el vehicle. En aquest supòsit, se l’emportaven i canviaven les plaques de matrícula per un altre que no estigués sostret i que tingués les mateixes característiques. 

El lloc d’actuació del grup abastava diverses poblacions  de Catalunya com Igualada, Sant Pol de Mar, Arenys de Munt, La Roca del Vallès, Sant Agnès de Malanyanes, Montgat, Martorelles, Sant Quirze del Vallès, Cerdanyola del Vallès, Barcelona, Figueres, Montcada i Reixac o Santa Coloma de Gramanet.

La detenció del cap de la banda va ser complexa ja que va intentar fugir a peu del seu domicili, pràcticament en roba interior, per un pati i va travessar tres pisos fins arribar al carrer. Després de recórrer 150 metres es va amagar en un edifici proper on va ser detectat pels policies del dispositiu. Es dóna la circumstància que sobre d’una de les llums d’emergència de l’escala, el detingut havia amagat la clau d’un dels cotxes sostrets. 

En els registres es van recuperar 6.000 € en efectiu, una pistola simulada, passamuntanyes, roba i disfresses utilitzats en diversos robatoris, videoconsoles i jocs, tot tipus d’aparells electrònics procedents de les sostraccions com telèfons mòbils o ordinadors portàtils, cinc vehicles de gamma alta sostrets i diverses claus originals de vehicles que encara no s’han pogut recuperar.

Els detinguts van passar el 5 de setembre a disposició judicial. Tres dels cinc detinguts han ingressat a presó i dos han quedat en llibertat amb càrrecs.

Share