Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

Absolta la conductora de Sant Fost que va fer un avançament perillós a la carretera BV-5001

El magistrat considera en la sentència que la conductora no va pensar en cap moment que la seva conducta, a l'iniciar l'avançament, posaria en risc la vida dels ciclistes.

El Jutjat Penal número 1 de Granollers ha absolt d'un presumpte delicte de conducció temerària, pel qual la Fiscalia sol·licitava un any i mig de presó, la conductora que el 6 de juliol passat va realitzar un polèmic avançament a un grup de ciclistes a la carretera  BV-5001, entre els punts quilomètrics 9 i 11, al seu pas pel terme municipal de Sant Fost de Campsentelles. La maniobra va ser gravada en vídeo per un dels membres del grup i, després de penjar el vídeo a internet, els Mossos d’Esquadra van actuar d'ofici i van detenir i denunciar la conductora, que ha estat defensada per Leon Pierre Fargier, del gabinet Aequo Advocats.

El jutge destaca a la sentència que la carretera on es va produir l'avançament només té dos carrils, molts revolts i no disposa de voral. La sentència recorda que l'avançament que va portar a terme Noelia Jiménez al grup de ciclistes es va produir al final d'una recta i, a mitja maniobra, van aparèixer diversos vehicles que circulaven de cara, de manera que “la conductora no es va poder reincorporar al carril de la dreta i va circular durant uns segons pel mig de la calçada, entre els ciclistes i els vehicles que circulaven en sentit contrari”.

El magistrat considera en la sentència que la conductora no va pensar en cap moment que la seva conducta, a l'iniciar l'avançament, posaria en risc la vida dels ciclistes “i per tant l'acusada no era conscient del risc que crearia amb aquell avançament”.

I afegeix que “Tot això es tradueix en una falta de dol o intencionalitat a l'hora de cometre el delicte” tal com exigeix el Codi Penal, i per això ha absolt la conductora, ja que considera que el fet pel qual s'acusa Noelia Jiménez hauria de ser castigat, si és el cas, a través de la via administrativa sancionadora, és a dir, amb una multa.

La Coordinadora Catalana d'Usuaris de la Bici (CCUB), ha valorat molt negativament la sentència perquè considera que és un "fet molt greu" que no es condemni una conducta "temerària" que ha posat en risc la vida d'uns ciclistes. La CCUB espera que, com a mínim, a la conductora se li imposin els 200 euros de multa i la retirada de quatre punts del carnet que marca el Codi de Circulació quan s'avança indegudament un ciclista sense respectar la distància de seguretat, que és d'1,5 metres com a mínim.

Veure notícia relacionada:

Els Mossos d'esquadra denuncien una conductora, veïna de Sant Fost, per avançar uns ciclistes de forma temerària

Share