Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

Els Mossos d'Esquadra detenen dues persones a Badalona per diversos robatoris a domicilis, un d'ells a Mollet

Els dos detinguts de nacionalitat espanyola, parella sentimental, acumulen més de 25 antecedents policials per diversos il·lícits penals.

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de la Unitat de Investigació i de la Unitat de Seguretat Ciutadana de la comissaria de Badalona van detenir el passat 21 de novembre dues persones de nacionalitat espanyola, de 56 i 40 anys d’edat respectivament i veïns de Badalona, com a presumptes autors de diversos delictes de robatori amb força a interior de domicili i per un delicte de receptació donat que havien venut part dels objectes robats als domicilis.

A principi de novembre agents de la comissaria que es trobaven realitzant patrullatge preventiu van ser alertats per part del personal d’un centre hospitalari, que els hi va manifestar que hi havia una dona cridant i plorant a les portes de l’hospital. La dona els va explicar que la seva parella l’havia escridassat i li havia llençat la seva roba per terra. Va explicar que vivia juntament amb ell a una furgoneta.
 
Un cop atesa la senyora, els agents la van acompanyar a la furgoneta on vivia i van observar als voltants del vehicle bosses plenes d’objectes dels qual la dona no va saber explicar la procedència, motiu pel qual els va manifestar que potser eren coses robades per la seva parella.
 
En aquesta primera intervenció ja es van recuperar diversos objectes: una càmera de fotografies digital, ulleres de diverses marques, un GPS, una vídeo càmera, coberteries de plata i joies diverses i com a conseqüència la dona va resultar detinguda per primera vegada.
 
Els agents van localitzar l’home, hores més tard, i també el van detenir pel mateix delicte; en el moment de la detenció l’home anava en un vehicle on es van localitzar més objectes amagats, la procedència dels quals tampoc va saber explicar. Entre els objectes a l’interior del vehicle hi havia un telèfon mòbil, una filmadora digital, un navegador GPS, diversos bolígrafs i plomes estilogràfiques, ulleres de sol de marca, accessoris diversos dels objectes anteriors i estris com guants de treball, tornavisos i un cúter.
 
El 4 de novembre els detinguts van passar a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Badalona, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs. A l’endemà de la seva posada en llibertat, una patrulla que es trobava realitzant tasques de seguretat ciutadana pels voltants de l’hospital va observar com els dos detinguts  es trobaven descarregant bosses d’un vehicle i introduint-les en un altre que va resultar ser el mateix on dies abans s’havien trobat objectes robats.
 
Interrogats pels agents pel contingut de les bosses les dues persones es van posar molt agressives i les seves respostes van ser totalment incoherents. Per aquest motiu, els agents van realitzar un escorcoll del vehicle i es van trobar més objectes sostrets: diverses càmeres digitals, consoles, rellotges, ulleres de sol, tabletes,...així com un tornavís i un martell petit. La parella va ser detinguda per segon cop en la mateixa setmana i els agents de la unitat d’investigació es van fer càrrec de les diligències per tal de poder concretar la procedència dels objectes.
 
Robatoris en domicilis de Santa Coloma, Mollet i L'Hospitalet

La investigació posterior va poder determinar que molts dels objectes trobats procedien del robatori que havia tingut lloc a un domicili de Santa Coloma de Gramenet el mes d’octubre amb el modus operandi de forçament del pany de la porta. D’altres objectes procedien d’un altre robatori el mateix mes a Mollet del Vallès on s’havia fet servir la mateixa tècnica. En el cas dels tercer robatori a interior d’un domicili a Hospitalet de Llobregat només es va recuperar una càmera digital però es dóna la circumstància que d’altres objectes ja havien estat venuts per la parella.
 
Com a resultat d’aquesta investigació a la parella també se’ls va imputar els robatoris a interior de domicili. Els detinguts van passar a disposició judicial davant el Jutjat número 2 de Badalona, jutjat en funcions de guàrdia, el qual va decretar llibertat amb càrrecs per tots dos. En l’actualitat la investigació continua oberta donat que encara queden objectes pendents de identificar i podrien estar relacionats amb d’altres robatoris.

Share