Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

Els Mossos detenen un veí de Mollet per simular un robatori violent arribant a fer-se lligar a un arbre

El detingut va contractar una assegurança de 360.000 euros d’un sol dia per cobrir el contingut de la mercaderia que va simular que transportava.

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d'Esquadra de la Unitat d’Investigació de Martorell van detenir aquest divendres un home de 42 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Mollet del Vallès, com a presumpte autor d’un delicte d’estafa en grau de temptativa i un per simulació de delicte. Els fets van succeir el mateix divendres 17 de gener quan un treballador d’una benzinera propera ha trobat l’home finalment detingut lligat a un arbre.

Després d’alliberar-ho, l’home va manifestar que havia patit el robatori amb intimidació de la  furgoneta que havia llogat amb la qual presumptament transportava una mercaderia d’alt valor fins a Madrid. Concretament la mercaderia havia de ser safrà natural, el qual té un preu de mercat per quilogram de 3.000 euros.
 
Les immediates indagacions policials realitzades per les unitats d’investigació de Martorell han determinat que el fets manifestats per la presumpta víctima eren totalment falsos. Finalment el detingut ha admès en seu policial que davant les greus circumstàncies econòmiques que travessa havia convençut un amic perquè el lligués a l’arbre amb cita americana i s’emportés la furgoneta simulant el robatori amb intimidació per poder denunciar-ho i cobrar així l’assegurança contractada prèviament. La furgoneta, que s’ha pogut comprovar que anava sense cap tipus de càrrega, ja ha estat retornada per l’amic que havia col·laborat amb el detingut.
 
El detingut ha estat imputat per un delicte d’estafa en grau de temptativa i un per simulació de delicte. La policia ha recordat que formular denúncies falses i simular un delicte està recollit en l’article 457 del Codi Penal i pot suposar fins i tot la detenció del denunciant. Cal tenir en compte que aquestes conductes generen un cost processal important, tant de recursos policials com de judicials.

Share