Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

'Democratitzar la informació', Pepi Volart dóna la benvinguda a Digital Vallès

Internet ens fa més socials, encara que a priori això pugui semblar contradictori, i ens ofereix l'oportunitat de progressar cap a un món en què els ciutadans tinguin el protagonisme que reclamen i es mereixen. Això no és nou; ja fa molts anys la informació era a les places o els mercats, els llocs del públic. Després els mitjans de comunicació de masses van canviar el caràcter interactiu i social de la informació. La premsa escrita, la ràdio i la TV han estat durant molts anys els autèntics gatekeepers, el  filtradors del que, sota el seu parer, era notícia i, per tant, afavorint un percepció sesgada de la veritable actualitat informativa.

Diaris com Digital Vallès ens tornen als espais públics com a formes renovades d'obtenir informació, pugen les xarxes socials a les fonts fiables d'informació i tiren a terra les que no generen informació fiable. Canvien algunes coses, com el fet que a les xarxes socials, a diferència de les àgores tradicionals, la confiança cal demostrar-la, cosa que dóna lloc a hàbits de més autenticitat i transparència.

Iniciatives com la que avui s’estrena contribueixen decididament a democratitzar la informació. A diferència dels mitjans tradicionals, permeten que un individu sigui capaç d’originar opinió. Obre les portes a nous models de comunicar on el que de debó és important és el com s’expliquen les coses més que no pas que s’explica, en una proporció del setenta per cent pel “com” davant del trenta per cent pel “que”.

De diaris digitals n’hi molts a la xarxa però no tots es converteixen en punt de referència, segons les mètriques publicades. Prosperaran aquells que siguin capaços de generar contingut propi, atractiu per com s’explica la notícia i que, a més, convidin a la reflexió col·lectiva tan necessària per afrontar el context actual de decreixement que es detecta en tots els àmbits.

Digital Vallès és fruit de l’esperit inquiet i creatiu del seu impulsor, Jordi Seguer, un periodista que ha sabut marcar estil i deixar empremta en tots el projectes de comunicació en els que ha treballat. Mes de vint anys de dilatada trajectòria professional així ho avalen. Molta sort en la teva nova experiencia que, estic segura, serà capaç d’oferir-nos continguts actuals i de qualitat a traves de la xarxa!

Pepi Volart Carreras, periodista i comunicadora durant 25 anys a Rap 107 i Vallès Visió

 

Share