Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

'El model sanitari català es privatitza?', d'Antonio López

El model sanitari català es privatitza? Recentment s'està qüestionant el famós i idíl·lic sistema sanitari català, jo sempre he pensat i he defensat que era i és pervers i als fets em remeto, privatitzacions, precarització, massificació, corrupció, clientelisme, i negoci per als amics, només se salva els magnífics professionals. El conseller Boi Ruiz diu: "No hi ha privatització en la sanitat pública, es juga a la confusió a més, el mateix dia en el plenari monogràfic sobre salut del Parlament de Catalunya, aquest mateix senyor va arribar a dir que no hi ha corrupció en el Sistema Sanitari català, que els casos com Innova a Reus són responsabilitat de l'Ajuntament i el Consell d'Administració d'aquesta empresa.

Això ens mostra com en política, i en altres àmbits, s'utilitza cada vegada més la perversió del llenguatge per dir mentides encobertes. Aquest senyor diu que ell no ha privatitzat res perquè, per exemple, encara no s'ha venut a una empresa privada l'hospital públic de la Vall d'Hebron.

Però la paraula privatitzar en sanitat és donar recursos públics a entitats privades amb ànim de lucre o presumptament sense ànim de lucre perquè prestin serveis sanitaris assistencials que s'haurien de donar en equipaments públics, com es fa a l'hospital de Mollet i altres i no utilitzar- per fer negoci

El Sistema imperant a Catalunya confonent el públic / privat, de serveis de propietat i gestió pública sotmesos a dret públic i controls exhaustius (que en sanitat és l'ICS) no s'han descrits casos de corrupció (lucres il·lícits de persones o d'empreses) en el públic (ICS) i si s'han descrit corrupcions o mala gestió dels diners públics en el 30% dels hospitals concertats (fundacions, consorcis i empreses privades de lucre) que estan regits pel dret privat, sense tants controls, reglaments i intervencions com els públics. Així hem vist publicats, denunciats per mitjans com Cafè amb llet, SICOM o el País, per diversos polítics i per la Sindicatura de Contes, els següents hospitals, consorcis, fundacions i empreses concertades:

Blanes la Selva, Mataró, Badalona, ​​Sant Pau, al Clínic, Parc de salut Mar, Mútua de Terrassa, el Vendrell, Reus amb Innova, Fisiogestión, Sagrat Cor, Sant Rafael, Parc Taulí, Consorci de Terrassa, SEM, ICO, Consorci Sanitari Integral, i els que no sabem. En total han estat denunciats 17 entitats concertades de les 53 (sense l'ICS) un 30% de mala gestió dels diners públics o directament corrupció amb els mateixos.

A la nostra ciutat l'empresa de la família del president de la fundació sanitària de Mollet té llogats uns locals a Fisiogestión empresa que gestiona la rehabilitació de malts provinents de l'hospital de Mollet.

Ara el govern de Catalunya, de CiU i els seus amics volen seguir fent negoci amb la salut dels ciutadans, volen trencar, fragmentar, la principal empresa totalment pública de Catalunya, que és l'ICS, la principal estructura d'estat que tenim, amb 40.000 treballadors (els 7 grans hospitals i gairebé tota l'atenció primària) proposen la creació de més Consorcis, sotmesos a dret privat, la seva externalització i mercantilització i la fragmentació de l'ICS en el territori.

Una altra via de privatització i mercantilització de la salut són les derivacions de pacients com a Mollet cap a altres centres privats com el Fibroscan cap a la DELFOS i que no es poden tractar en els serveis públics sense ànim de lucre per culpa de les retallades de pressupostos i serveis als hospitals públics, derivant pacients cap a hospitals privats que fan negoci amb aquests serveis i amb els nostres diners

És per això que no ens enganyaran, defensem els drets dels ciutadans de Catalunya, el dret a la salut, en un Sistema Sanitari 100 per 100 públic, sense ànim de negoci, universal, equitatiu, eficient i de qualitat. Defensem, en un procés constituent, la regeneració d'un Servei Nacional de Salut de Catalunya.

Antonio López, responsable de comunicació de la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública del Baix Vallès

Share