Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

'Ni una dona més assasinada pel masclisme', de Mari Carmen Moya

Ja és l’hora que tots els homes condemnin la violència de gènere. No podeu ser neutrals, com si no fos amb vosaltres. Heu de sumar-vos a la lluita per la igualtat i equitat. Dos-cents trenta dies que va d'any.  El 18 d'Agost, un altre dona va ser assassinada a Catalunya, en mans de la seva ex-parella.  Ja són 44 les dones motes i 24 orfes i això, no ho podem veure com una sols una estadística, com si fossin accident de trànsit, això és terrorisme masclista.

Per què en el món de les noves tecnologies, de progrés i de l’anomenat primer món, segueixen assassinant dones?... per què ?. Aquesta és la pregunta que totes ens fem, i encara no sabem quantes dones més han de morir per crear conscienciació social  i lleis dures per eradicar aquest terrorisme masclista.

Tot i estar en el 2015 continuem dins d’una cultura patriarcal, per què seguim la cultura del masclisme i violència?, per què els homes maten les dones?. Creuen que són els seus amos?.

Són dictadors que volen ser  respectats, obeïts i adorats. Per a ells, les dones sols som objectes de possessió, sigui per por o per traumes, no suporten derrotes i per mostrar la seva masculinitat, el sexe fort,  es mostren com a herois i maltracten o maten les dones. Són uns terroristes!.

Cap assassinat més, no més impunitat per a l'assassí!. És hora que tots els homes condemneu la violència de gènere perquè no podeu seguir neutrals, com si no fos amb vosaltres i heu sumar-vos a la lluita per la igualtat i equitat.

Aquesta lluita és de tots i totes, la nostra obligació és vetllar per la humanitat i ningú té el poder de decidir qui és millor que qui, perquè som iguals, perquè naixeu d'una dona, penseu en les nostres filles, germanes i mares. Per totes elles cal educar els nens i nenes en els valors d'igualtat, la diversitat i la solidaritat, acabar amb les lluites de poder i conscienciar els mitjans de comunicació.

Cal donar més protecció a les víctimes, ampliar les polítiques d'igualtat i acabar amb la impunitat dels maltractadors, en definitiva, cal potenciar polítiques educatives de prevenció, assistència, suport i sensibilització per eradicar el terrorisme masclista per evitar que 2015 passi a la història com un any més en les llistes d’assassinats de dones.

Mari Carmen Moya, regidora per Canviem Mollet, activista de CC.OO, EUiA i candidata a la llista de "Catalunya, sí es pot"

Share