Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

'Ser Comunista Avui', d'Antonio López

Algunes persones de bona fe em comenten però tu perquè ets comunista, Doncs aquí faig algunes reflexions de com jo entenc l'ésser comunista avui. Ser comunista avui, com ahir, és lluitar per una societat d'homes i dones lliures i iguals, per una societat en la que regeixi el principi de "a cadascú segons les seves necessitats; de cadascú segons les seves possibilitats". Igualtat social implica repartiment equitatiu de la riquesa produïda i redistribució igualitària dels beneficis per afavorir els que menys tenen.

El programa comunista apunta a una societat regulada, en la qual es planifica raonablement en funció de les necessitats del conjunt de les poblacions i es busca la major participació de la ciutadania en l'administració de la cosa pública.

Ser comunista vol dir, encara avui, tractar de fer realitat la superació de la divisió social, fixa, de la feina que encara regeix en el sistema capitalista imperant i que converteix a moltíssimes persones del món en esclaus de per vida.

Ser comunista és lluitar per la igualtat de gènere en favor d'una societat en la qual es pugui dir amb veritat que l'emancipació de les dones és una realitat que simbolitza el nivell cultural assolit socialment.

Ser comunista avui és ser internacionalista i solidari amb els éssers humans i amb les cultures oprimides, defensar de forma efectiva l'auto determinació dels pobles, i posar-se al servei de les víctimes, el comunista ha de pensar globalment i actuar localment sense perdre de vista que , en la lluita per la igualtat social, l'accent ha de posar-se sempre en l'elevació dels de baix, amb independència del seu origen, ètnia, nacionalitat, religió o credo.

El comunisme fa seves vellíssimes aspiracions de la humanitat sofrent, dels explotats i oprimits El comunista vol que hi hagi democràcia i llibertat Però, com la vol de debò, en tant que llibertat concreta, com és la llibertat política, econòmica i social sense aquests criteris és una paraula buida.

I en lluitar per la llibertat, la igualtat i la fraternitat, el comunista s'orienta per un principi: a cadascú segons les seves necessitats; de cadascú segons les seves possibilitats i aptituds.

Ser comunista ara, malgrat tot, voldrà dir, per tant, renovar la vella lluita dels anònims contra aquest monstre anomenat capitalisme depredador i fer alguna cosa concreta,, per posar-li límits, i apostar per la democràcia econòmica i directa per diferenciar-la de la democràcia de mediació que coneixem avui en les nostres societats amb el nom de neoliberalisme.

Ser comunista avui és defensar la democràcia radical i participativa, una altra globalització és possible de nou humanisme.

I sobretot defensar els drets conquerits pel moviment obrer i sindical i reconquerir els de drets minvats pel capitalisme salvatge que patim, o també anomenat neoliberalisme, com el dret a un treball digne, el dret a l'habitatge, el dret a l'aigua, dret a l'educació, a la salut i a la cultura, sense deixar de lluitar i aspirar pe una societat socialista i comunista sense classes socials.

Treballadors / es  de tot tipus uniu-vos a la unitat popular per canviar-ho tot.

Antonio López, Responsable polític de Comunistes de Catalunya a Mollet del Vallès

Share